- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
pár drobáků za studia a pak pokračovat vyděláváním pár drobáků po skončení studia. V dnešní době každej vidí že dělat rukama moc nesype, že je lepší sedět v kanclu. Jedinej důvod proč není zájem o tyhle obory jsou mzdy.
Popravdě, je to spíš naopak. Práce v kanclu nijak moc nesype a zručný dělník si dovede vydělat podstatně více. Důvod, proč není o tyhle obory zájem je spíš v představě a nedůvěře rodičů. Další věc je, že se tam hlási žáci s minimálními studijními předpoklady obecně. Když se ale podíváte na úspěšné kuchaře, rodiná řeznictví, truhlářství nebo i malíře (kteří nedělají "jen" klasické nátěry, ale třeba štuky, složitější malířské techniky, práci ve zhoršených podmínkách - třeba ve výškách, atd.), dojde vám, že i tady lze slušně vydělat. Vždyť i třeba Pohlreich
s Romanem Vaňkem začínali "jen" jako učni... Důležité je, aby člověk dělal poctivě a hlavně uměl něco, co ostatní neumí...
Copak ono se již nechodí na praxi do nějaké té dílny, kde to bylo normálně placené? Kamarád když chodil na řezníka (cca 15 let dozadu) tak říkal, že i nejnešikovnější trotl si přišel na nějakých 800 a schopný kluk i na 2000. A pochopitelně dva nejlepší ze třídy si v tom masokombinátu rovnou nechali.