Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Část peněz z parkovného u Thermalu zmizela. Padne trestní oznámení

Část peněz, které zaplatili zákazníci za parkování u karlovarského hotelu Thermal, končila často v jiných kapsách než na firemním kontě. Ukázaly to výsledky auditu, který si nechalo zpracovat současné vedení hotelu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A17n25d44r84e93a80s 48L14e29d92e87r38e33r 5369624876793

V Thermalu se krade od té doby co tam J. Pavel dělal pingla. A on byl mezi prvními zaměstnaci. ;-D;-D;-D

0/0
5.3.2015 0:39

M53i93l62a57n 83K78r66á42l 8963648191391

Co vím tak na parkovištích tak si výběrčí přijdou na slušný peníze i když tam lítaj v teplákách

0/0
4.3.2015 13:49

P72e56t29r 28N43i97v22n12i62c29k88ý 3312444975757

Státní hotel (jediný akcioář - Ministerstvo financí), ředitel státní zaměstnanec, není divu, že se tuneluje, kde se dá.

0/0
4.3.2015 10:07

R72e84n40é 15R82u19m91. 3467925175239

Standardně se dělá kontrola food cost měsíčně (některé lázeňské domy i denně), kontrola počtu objednaných pokrmů láz. hosty denně taktéž. Divil bych se, když by tomu bylo v Thermalu jinak. Většina láz. domů má tyto mechanismy zavedeny ještě z dob bývalých Čsl. lázní...

0/0
4.3.2015 9:40

J97i84ř70í 38D73v61o14ř16á17k 3894358188440

Je vidět, že jste z oboru. Výše food costu se evidovala denně ( plus měsíční souhrn). A není problém se v hotelovém softwaru - Fidelio, Materiaĺs Control - kdykoliv podívat i zpětně. Tyto informace měla paní auditorka k dispozici. Proč to lhaní o jeho neexistenci nechápu. To by potvrdili i bývalý kolegové, který s tímto údajem pracovali denně. A pro upřesnění: food cost v průměru 30% je velmi pěkný. Pro neznalé věci uvádím, že je to procentuální vyjádření nákladů k prodejní ceně bez DPH.

0/0
4.3.2015 14:15

R15e27n89é 13R79u19m31. 3517115695739

Kdo chce psa bíti, bude i lhát.

30% bez DPH je velmi v pořádku :)

0/0
4.3.2015 19:13

M95i13c56h95a41l 86B84á89r53t80a 1920158940716

Jenomže za dob bývalých Čsl. lázní se dopředu vypočítala spotřeba surovin na porce, které se budou vařit, na základě toho se za skladu vydaly suroviny a pak se teprve vařilo. Tudíž FC byl znám dopředu. Jestliže se však odepisuje ze skladu zpětně, podle toho, co si kuchaři  rozebrali, pak je FC hodně na vodě a v tom bude asi problém.

0/0
4.3.2015 20:06

R93e79n86é 39R79u85m68. 3147315825409

K odstranění vody slouží inventura/stopstav v kombinaci s vážením porcí. Pak je možné FC spolehlivě dodržet, ni ? :)

+1/0
4.3.2015 21:13

M17i32c71h96a14l 65B11á52r82t52a 1820178320226

No to si právě nejsem jistý. Váš způsob "odstranění vody" není řízený. Čekat až na to, co si kuchaři rozeberou a pak teprve počítat je špatně. Kdyby se takhle vyráběla auta, tak chodíme všichni pěšky.

0/0
4.3.2015 22:05

R12e94n62é 24R63u27m86. 3197275215159

Zaměstnanci automobilky určitě ne :)

+1/0
4.3.2015 23:23







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.