- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
V Thermalu se krade od té doby co tam J. Pavel dělal pingla. A on byl mezi prvními zaměstnaci.
Co vím tak na parkovištích tak si výběrčí přijdou na slušný peníze i když tam lítaj v teplákách
Státní hotel (jediný akcioář - Ministerstvo financí), ředitel státní zaměstnanec, není divu, že se tuneluje, kde se dá.
Standardně se dělá kontrola food cost měsíčně (některé lázeňské domy i denně), kontrola počtu objednaných pokrmů láz. hosty denně taktéž. Divil bych se, když by tomu bylo v Thermalu jinak. Většina láz. domů má tyto mechanismy zavedeny ještě z dob bývalých Čsl. lázní...
Je vidět, že jste z oboru. Výše food costu se evidovala denně ( plus měsíční souhrn). A není problém se v hotelovém softwaru - Fidelio, Materiaĺs Control - kdykoliv podívat i zpětně. Tyto informace měla paní auditorka k dispozici. Proč to lhaní o jeho neexistenci nechápu. To by potvrdili i bývalý kolegové, který s tímto údajem pracovali denně. A pro upřesnění: food cost v průměru 30% je velmi pěkný. Pro neznalé věci uvádím, že je to procentuální vyjádření nákladů k prodejní ceně bez DPH.