- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Před 2 měsíci jsem zpracovával morugu.Nevzal jsem si rukavičky a drápnul jsem se na kotníku. Druhý den jsem nevěřil,co mi ta potvora udělala. Vyžrané maso velikosti mexického dolaru. Framykoin pomohl. Ale jíst se to moc nedá,ovšem mám z nich radost. Syn mi řekl,že jsou tak škaredé proto,páč je to moc pálí
Pokud je to Scorpion Butch, tak 1,5M SHU lze u zvyklého člověka těch 5 minut vydržet. 2,2M u Carolina Reaper ...to už bych pochyboval.
A pro ty diskutéry, co "pálivé nejím a stejně rýmou netrpím", resp. "platí jim to pojišťovna" bych doporučil studovat a zkoušet. Jednoduchá informace: Capsaicin je sice pálivý ale - a to je velmi podstatné - je to extrémně silný antioxidant, jehož účinky na organismus jsou veskrze bonusové. Jednak je to silný euforin, dále má výrazné kontaktní baktericidní účinky, jako antioxidant váže velké množství volných radikálů, zodpovědných za inicializaci nádorového bujení. Takže pojišťovna u konzumentů chilli ušetří... a ne málo.
A jako vedlejší plus je i to, že požití vyšší koncentrace capsaicinu otevírá chuťové pohárky a zejména u indické kuchyně je její nezbytnou součástí právě proto, že bez něj byste chuť použitých koření vůbec nezaregistrovali. K tomu ale stačí i hodnoty daleko nižší, už třeba 300 000SHU.
Exhibizujúci masochisti,tak by som nazval ľudí,ktorí holdujú tejto zálube.... Pojedať tak pálivé kúsky,že sa im pri tom minimálne z hornej polovici tela (možno aj dolnej) pustia všetky telesné kvapaliny a miestami upadajú do mdlôb,tak to považujem viac-menej za úchylku. A robiť to pred tisíckami divákov,no neviem.Tiež mám rád pikantné jedlá ale primárne chcem cítiť chuť jedla a nie rozpútať v ústnej dutine a v utrobách ohnivé inferno.
Řadu jídel bez extrémně pálivé přísady vůbec nevychutnáte. Třeba středoindické Vindaloo, kombinaci marinovaného masa, vína, česneku, kardamomu, cashmeer curry v úžasné kombinaci chutí....které ale bez předchozího pocitu vysoké pálivosti vůbec nezaznamenáte.
Nejdriv jsem nechapala proc by me melo zajimat, ze nekdo rad palive papriky. Ovsem pokud je z toho uchylka, ktera dohani posedliky k zavodum kde riskuji zdravi, tak to uz je zajimave.
Kde jste vzala, že riskují zdraví? Naopak, oni si ho tím celkem obstojně upevňují.
Hmmm, miluji pálivé. Můj strop je Carolina Reaper (mám zásadu jíst „přírodní“ capsaicin, extrakty mne nelákají a ani to si někde poměřovat...), každopádně rýmu a angínu znám, na to capsaicin nějak nefunguje (alespoň u mne). Jediný s čím mám skvělé zkušennosti je pálivá paprička a střevní chřipka. Posledních 6 let jsem měl párkrát náběh, ale stačilo si dát papričku a byl jsem jako jediný z rodiny v pohodě :-)
tak nejak. ja nic ostrého nejim, a s nemocema ani nachlazenim problém nemam. firma nam plati chripkove ockovani, tak si to jednou za rok necham pichnout, ale beru to spis jako placebo.
Ten pobyt na kapačkách si platí ze svého nebo jim to hradí pojišťovna?
předpokládám, že pojišťovna, jako u alkoholiků na záchytce - kolik si jich platí pobyt -. nebo u kuřáků léčba?