Ředitel stravovacího úseku hotelu Thermal  Jan Lichnovský (vlevo) a šéfkuchař

Ředitel stravovacího úseku hotelu Thermal Jan Lichnovský (vlevo) a šéfkuchař Marino Klouček při hodnocení jídel ze stánků rychlého občerstvení na karlovarském filmovém festivalu. | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Festival, to jsou i ošizené halušky a předražené čínské nudle

  • 0
Šéfkuchař hotelu Thermal Marino Klouček posuzoval nejprodávanější jídla nabízená ve stáncích rychlého občerstvení při karlovarském filmovém festivalu. Zjistil, že ne vždy jsou dostatečně kvalitní.

"To je katastrofa, ochutnejte! Halušky jsou nejspíš ze včerejška, protože zelí už je zkyslé. Myslím si, že brambory kolem těsta na halušky jen proběhly, protože chutnají jako polotovar z prášku," řekl šéfkuchař festivalového hotelu Thermal Marino Klouček.

Spolu s ředitelem stravovacího úseku Janem Lichnovským posuzoval halušky, klobásu, sekanou v housce a čínské nudle. Jídla u stánků koupili reportéři MF DNES.

"Ze všech čtyř jídel bych si dal nudle. I když si myslím, že chtít 70 korun za těstovinu, promíchanou na pánvi s olejem, je dost. Výrobní cenu - bez lidské práce - odhaduji tak na deset korun," doplnil Jan Lichnovský.

Naopak s chutí se zakousl do housky se sekanou a i další chod - klobása - mu chutnala, i když byla vysušená.

Lidé budou dávat přednost jídlu v restauracích

Festivaloví strávníci budou podle šéfkuchaře Marina Kloučka dávat stále větší přednost restauracím před stany s občerstvením.

"Loni jsme měli otevřený stan s nabídkou jídel. Letos v něm prodáváme jen nápoje a vše jsme soustředili do restaurace Rose. Je vidět, že jí lidé dávají přednost," řekl Klouček.