Prvního ročníku se před Becherplatzem účastní pět karlovarských restaurací. Ve velkém stanu nabídnou jídla, ke kterým patří knedlíky, například kančí maso se šípkovou omáčkou, hovězí guláš se špekovým knedlíkem nebo ovocné knedlíky s tvarohem.
"Letošní první ročník festivalu bude pro restaurace ještě nesoutěžní. Soutěžit ale mohou návštěvníci festivalu. Stačí, když v sobotu mezi čtvrtou a pátou hodinou odpoledne přinesou svůj knedlík," připomněl za organizátory akce Daniel Valouch.
Lidé mohou připravit knedlíky všech druhů, od bramborových po ovocné. Hodnotit je bude pětičlenná komise v čele s šéfkuchařem restaurantu Karel IV. Romanem Noskem.
Ve velkém stanu si lidé objednají nejen klasické porce, ale také menší - degustační, to aby měli možnost ochutnat více druhů jídel. A samozřejmě nebudou chybět pravé Karlovarské knedlíky, vařené v potravinové fólii, ve kterých nesmí chybět petrželka.
Gastronomický zážitek doplní i ten hudební, na pódiu poblíž známé obří lahve Becherovky zahrají například Míša Leicht s kapelou Galerie, Ivan Hlas či Jan Spálený s ASPM.
Karlovarský knedlík festpátek 1. listopadu
sobota 2. listopadu
|