Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

V Karlových Varech soutěžili mladí kuchaři. Prohlédněte si výsledek

  11:33aktualizováno  11:33
Mladí kuchaři změřili síly v Karlových Varech na gastronomické soutěži Lázeňský pohárek. Soutěžní pokrmy připravovali před porotou, ale i před zraky desítek diváků. Prohlédněte si jejich labužnické výtvory.

12. ročník přehlídky kuchařského umění žáků SOU a SOŠ, v hotelu Imperial Karlovy Vary. | foto: Václav Šlauf, MAFRA

"Je to malinko na nervy, spousta lidí se vám kouká pod ruce," svěřil se Jan Krupička z Mariánských Lázní.

"Když má člověk natrénováno, tak to jde lépe," dodal ale vzápětí když připravoval ledový salát s dresinkem a kuřecí špíz.

Rybí parfait s lososem v červeném plášti dekorované tomatovou omáčkou doplněná rucolou.

Rybí parfait s lososem v červeném plášti dekorované tomatovou omáčkou doplněná rucolou.

Kuřecí prsíčka v houbové krustě, kuskusové trojhránky, podlité smetanovou omáčkou s kerblíkem.

Kuřecí prsíčka v houbové krustě, kuskusové trojhránky, podlité smetanovou omáčkou s kerblíkem.

Soutěž gastronomických škol se uskutečnila v hotelu Imperial už pojedenácté a skládá se ze dvou částí.

Hovězí roštěná v bylinkovém kabátku, králičí stehno rolované v listovém špenátě, žampionový pudink, kukuřičná polenta se sušenými rajčaty.

Hovězí roštěná v bylinkovém kabátku, králičí stehno rolované v listovém špenátě, žampionový pudink.

 Vepřová panenka plněná kumquatem se šípkovou omáčkou a bramborovými šiškami, dekorované cibulovými kroužky.

Vepřová panenka plněná kumquatem se šípkovou omáčkou a bramborovými šiškami, dekorované cibulovými kroužky.

"V té první žáci prezentují předem připravený výrobek. Ve druhé je pódiové vystoupení, kdy musí soutěžící podle spotřebního koše připravit recepturu a vařit přímo před publikem," vysvětluje ředitel SOU stravování a služeb Karlovy Vary Jiří Neumann.

Kuřecí roláda s houbami, grilovaná vepřová panenka, smetanové brambory, pošírovaná baby zelenina.

Kuřecí roláda s houbami, grilovaná vepřová panenka, smetanové brambory, pošírovaná baby zelenina.

Variace vepřové panenky a kachních prsou s kapustovým ragú a mladou karotkou + příloha Karlovarský knedlík a bramborové šišky.

Variace vepřové panenky a kachních prsou s kapustovým ragú a karotkou, Karlovarský knedlík a bramborové šišky.

Hodnotí se nejenom obratnost, technika provedení, čistota práce, ale také aby kuchař připravil moderní pokrm. Jídlo musí mít správnou gramáž, porota hodnotí i ekonomiku vaření, a potom samozřejmě chuť, vzhled a kreativitu.





Hlavní zprávy

Další z rubriky

Volby. Ilustrační foto.
Strany v Karlovarském kraji už vědí, kdo je povede do parlamentních voleb

Zástupci většiny stran a hnutí v regionu, které mají dle průzkumů šanci vstoupit do Sněmovny, už podali kandidátní listinu do podzimních voleb. Termín jim...  celý článek

(Ilustrační snímek)
Ředitelé chtějí stipendia spíš pro pilné studenty, než jen za docházku

Stipendijní program pro středoškoláky a učně z Karlovarského kraje možná čeká změna. Ředitelé chtějí u žáků podpořit spíše lepší prospěch než docházku a také...  celý článek

Miliony prý získal vysoký policista v loterii a z dědictví. Ilustrační snímek
Žena nabízela sex, muž se vydával za policistu, cizinec jim naletěl

Past na cizince nachystala dvojice podvodníků z Chebska. Žena ho nalákala na sex, hned nato přispěchal její komplic a v roli falešného policisty muži naúčtoval...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.