"Třicet procent veškeré naší produkce putuje do Švýcarska a zbytek prostřednictvím dealerů do speciálních prodejen po celém Německu. Naše zboží ale v síti supermarketů nenajdete," uvedl majitel firmy Helmut Frank.
Čilý ruch ve výrobním sále i přípravně těsta trvá zhruba od poloviny srpna až do 22. prosince. Po celou tuto dobu proces výroby hlídá sám majitel, ale jeho dva synové pracují naprosto stejně s ostatními zaměstnanci a manželka je v kanceláři nebo v podnikové prodejně.
Zaměstnáno je tady i několik Čechů. "Jsou zruční a spolehliví, nemám s nimi prakticky žádné problémy a rozumíme si. Jsme přeci sousedé, i když jsme se mnoho let nemohli stýkat," konstatoval Helmut Frank.
Vánoční perníčky vyrábějí v německém Arzbergu už od roku 1865. "A to už je pořádná tradice," usmál se Helmut Frank.