"Je to malinko na nervy, spousta lidí se vám kouká pod ruce," svěřil se Jan Krupička z Mariánských Lázní.
"Když má člověk natrénováno, tak to jde lépe," dodal ale vzápětí když připravoval ledový salát s dresinkem a kuřecí špíz.
Soutěž gastronomických škol se uskutečnila v hotelu Imperial už pojedenácté a skládá se ze dvou částí.
"V té první žáci prezentují předem připravený výrobek. Ve druhé je pódiové vystoupení, kdy musí soutěžící podle spotřebního koše připravit recepturu a vařit přímo před publikem," vysvětluje ředitel SOU stravování a služeb Karlovy Vary Jiří Neumann.
Hodnotí se nejenom obratnost, technika provedení, čistota práce, ale také aby kuchař připravil moderní pokrm. Jídlo musí mít správnou gramáž, porota hodnotí i ekonomiku vaření, a potom samozřejmě chuť, vzhled a kreativitu.