Protože se při výrobě košer destilátů nesmí používat suroviny, výrobní zařízení ani postupy, které by odporovaly předpisům židovské víry, celý proces výroby důkladně kontroloval rabín Menach Kalchheim. Díky tomu, že má likér přírodní původ, nebyly s ním žádné problémy.
„Becherovka má velmi osobitou chuť, která vyhovuje chuťovému profilu Izraelců. Vzhledem k tomu, že nyní můžeme nabídnout i košer variantu, věříme, že poptávka dále poroste. Izrael a USA jsou pro košer Becherovku nejdůležitějším exportním trhem, a tam také poputuje většina z celkové košer produkce,“ uvedl provozní ředitel společnosti JBKB Vladimír Darebník.
Karlovarská likérka podle ČTK zatím vyrobila 20 tisíc lahví košer Becherovky. Do budoucna ji plánuje stáčet asi dvakrát ročně, postupně by ráda nabídla až 80 tisíc lahví za rok.
Každá lahev ze šarže má speciální zadní etiketu, na které je mimo textu v hebrejštině vytištěný i symbol „Košer - parve“. Edice bude ve specializovaných obchodech k dostání i v České republice.