Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Předvánočním hitem Varů je opékání buřtů, baví hlavně asijské turisty

Český buřt vlastnoručně opečený na otevřeném ohni u Vřídelní kolonády je pro Američany, Tchajwance, Rusy a další turisty v Karlových Varech velkým předvánočním hitem. Nadšení lidé se s uzenkou fotografují a své snímky s umaštěnými pusami posílají na sociální sítě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

S50t31a86n33i41s20l43a49v 26K18h87o84l 5456731590165

Za nás určitě velké plus za propagaci poměrně ojedinělého zvyku. V cizině jsou z toho opravdu na větvi. My, tedy členové Asocice českých pečbuřtů, chválíme SPLZaK za tento počin. A drahé to prý nebylo, jak tu někdo v diskuzi naznačoval, takže i za to plus! Jen doufám, že to opravdu byly kvalitní špekáčky. Ikdyž těm našim, které si vyrábíme sami. se asi nemohli rovnat :-). Více o AČP na webových stránkách pecburti.wz.cz!

0/0
1.1.2015 15:40

A55l66e13x61a77n54d12r 67Š89ť96a91s33t37n90ý 6210358958561

Byl jsem si tam opect burta a paraaaada :-), ceny: burt vcetne tacku, chleba a horcice za 40,-kč, cokolada za 30,-, svarak za 40,- a polevka s chlebem taky za 40,- R^

+2/0
12.12.2014 19:36

J90i65ř10í 40K61l60i78m32e33š 9291481854839

To celkem jde (ceny), ale jsem línej tam zajít :-)

0/0
12.12.2014 20:50

P13e42t89r 80T75e29n92k27r94a28t 9291438444272

A to je právě o tom. Cizinci chtějí ochutnat něco našeho, a mi jim servírujeme to, co mají doma.

+2/0
12.12.2014 19:21
Foto

O20n21d34r96e62j 88B87o82c93e16k 1250155524828

Kolik za to vybíraj?;-D

0/0
12.12.2014 13:19

V55i30t82a 28K13a23b88o89u47r19e44k 4150120392948

Opečený špekáček je lahůdka ale musí to být dobrej špekáč od řezníka...

Jinak nikdy sem nepochopil co si to vždycky ti američani opékají takový to býlí gumový něco nevim co. Co to je? Náký žužu nebo co?? Ví to někdo? ;-D

0/0
12.12.2014 13:15

O46n80d96ř27e42j 68M21a98r31e85k 9962940307489

Marschmallow

0/0
12.12.2014 13:16

V83i65t70a 76K20a70b74o45u10r39e30k 4380290732248

Ale co to je? Nebo jinak z čeho to je? Vypadá to jak srolovaná ponožka;-D;-D

0/0
12.12.2014 13:19

A61d56a86m 58R87y56c35h27l86ý 1198237449313

asi houba

0/0
12.12.2014 13:19
Foto

O60n42d16r27e68j 50B63o53c73e38k 1910675294118

http://cs.wikipedia.org/wiki/Marshmallow Si skoč do obchodu a můžeš ochutnat ;-)

0/0
12.12.2014 13:21

V79i67t95a 14K49a47b83o69u39r20e46k 4420910582488

Takže teplej gumovej žužu bombón rozteklej nad ohněm. Tak takovou lahůdku asi vynechám ;-D

+1/0
12.12.2014 13:27

O82n66d95ř36e52j 83M66a32r12e68k 9772190707879

A co cukrová vata, nebo karamel? To je tak trochu podobné. ;-D

0/0
12.12.2014 13:52
Foto

D27a93v90i67d 55K54o59m90á14r73e96k 3463900130958

Já si v létě zkusil jen tak ze srandy, opéct na ohni to naše český marshmallows a náhodou to není špatný...pokud tedy máte rád sladký :-).

0/0
13.12.2014 22:25

J80a36n 58S15a15l89o71m94o40n 4769260231445

Česky tomu říkáme Maršmelouny a jsou to takový ty gumovitý pěnový bonbony. :-)

+1/0
12.12.2014 13:20

S92a44n70d37r22a 80V21a25l54e73n45t13o87v91á 9611327396163

mňam mňam, taky bych si dala 2 kousky, pěkně s krémžskou, chlebík a na to 2 pifka, lahoda V

+7/0
12.12.2014 13:10

P91e62t36r 30B42a28č14a65v97č54í97k 3593908381409

Pěkné - jen ta poslední část o slintajících dietářích za přepážkou je nějaká divná. ;-D

+2/0
12.12.2014 13:04

J25a96n 69S12a69l33o20m90o79n 4369610221115

Tak člověku vždycky víc chutná když mu to někdo jinej závidí, takže to je takové povyražení pro zvýšení chuti .;-);-D;-D;-D;-D (Samozřejmě to nemyslím vážně. ;-))

+4/0
12.12.2014 13:12

K26a96r19e72l 11V69a34c59h18u72t 9113512329563

Vzhledem k tomu, jaké ceny jsou ve Varech obvyklé, tak SNAD aspoň ty špekáčky v sobě mají také maso a tedy zcela jistě krásně voní... ;-) ... a pak ANO, pak věřím, že je to pro všechny cizince lákavá, voňavá i chutná atrakce! ...........  R^ [>-] V

0/0
12.12.2014 12:57

J82a65n 26S94a82l17o72m72o94n 4919290691815

Nebojte mají. Je to z blízkého masokombinátu a ne ze "super-hyper". :-)

+2/0
12.12.2014 13:01

V81l70a55d93i80m15í13r 49K10r45a34i58d30l 8133804176

Větším hitem je  vůbec ten kvalitní špekáček z masa vůbec sehnat.

+11/0
12.12.2014 12:15

E34l67i60š46k76a 37K35a62ň40o77v15s38k53á 2117270535407

Tak trochu na ty špekáčky jsem, lecos jsem zkusila a ze supermarketů jsou asi nejlepší z Lidlu, zřejmě polské, prodávají tam velké balení za 99,-. Jinak je to většinou no comment. Pak už jen asi najít dobré řeznictví.

+2/0
12.12.2014 12:40

J87i52ř87í 61K77l30i45m28e17š 9811301914469

O Lidlu (špekáčky) jsem taky slyšel, ale u nás jsou lepší v Globusu, ovšem!!

nejlepší jsou z okolních masokombinátů R^, sice nestojí 3 kačky, ale člověk si pochutná:-)

0/0
12.12.2014 20:54

S62t13a90n64i70s33l68a32v 14K54h45o91l 5636131100745

Ty špekáčky v Lidlu jsou dvoje - obyčejnější PIKOK (to je opravdu Polský výrobce) a lepší jsou ty ve velkém 1kg balení a ty vyrábí v Tišnově firma Steinnhauser a jsou fakt dobré :-P a nedají se srovnávat s těmi z Globusu, ve kterých je velmi cítit červená paprika, která nemá ve špekáčkách co dělat...

0/0
1.1.2015 15:34

J94a97n 27S80a27l41o60m91o54n 4559460241275

No, to je sice pravda, ale kdo hledá, ten najde. Většinou u menšího řezníka a většinou nejde pod sto korun za kilo. To co je v tom Super-hyper, to jsou šlichty na objednávku obchoďáků. :-)

+4/0
12.12.2014 12:44

V69l54a14d70i92m24í11r 46K87r40a92i84d18l 8833974516

Jenže mnozí obchodníci nakupují ve slevách v supermarketech a pak přebalují.

0/0
12.12.2014 12:55

J69a24n 26S45a53l21o82m13o20n 4299310521985

Já říkal něco o obchodnících? Já mluvil o řezníkovi. Třeba i takovém který má vlastní porážku (nebo o menším masokombinátu). :-) Musí se to pořádně odlišovat, jinak se člověk nachytá právě na to co píšete vy. :-)

+3/0
12.12.2014 13:00

J20a24n 85D53l15o43u98h41ý 8306690883980

Jasně, špekáčky od řezníka, chleba od pekaře, to aby se člověk ulítal. ;-D

0/0
12.12.2014 13:03

J38a17n 67S33a95l19o56m62o50n 4839410301785

No a? Nechcete jíst věci ze super-hyper, tak se musíte snažit. Taky jste zapomněl na to že i ceny jsou poněkud vyšší než v tom super-hyper. Takže buď vám vystačí průměrná kvalita nejdražšího zboží v nějakém super-hyper, tak máte všechno na jednom fleku a nebo chcete něco lepšího a pak holt musíte běhat. :-)

+6/0
12.12.2014 13:09

J73i58ř70í 10K60l73i91m58e47š 9771251164409

Proč?

Večerka v Rybářích, proti pivovaru (kdysi tam býval) splňuje vše, dobrej chleba, buřtíky maj výborný, atd....:-)

0/0
12.12.2014 20:56

S12t49a97n20i49s53l37a46v 25K14h25o78l 5246201740895

Nachytáte se, bohužel, i u řezníka z vesnice - kvalitní špekáček podle receptury z konce 19. století vyjde jen v surovinách na cca 160Kč za kg a to by nikdo nekupoval, takže pokud se chce řezník uživit, vyrábí, co se kupuje a musí trochu ubrat na kvalitě. Vím, co říkám - vyrábíme si vlastní špekáčky a ta chuť se jinde nevyskytuje!!! Více na stránkách Asociace českých pečbuřtů!!!

0/0
1.1.2015 15:31

J58a35n 81S65a74l40o84m38o40n 4699940951495

Ale jen jednou. Když mi u něj nechutná, tak už tam nenakupuju. :-)

0/0
1.1.2015 15:45

M90a39t51o26u64š 16B16á63r39t44a 4866910416588

Skvělá reklama pro Karlovy Vary, žlučníkáři a vy všichni s žaludečními potížemi - přijeďte a opečte si buřta; dostane se vám pak správné péče.

+3/−1
12.12.2014 11:46

T54o54m30á46š 63Z27e68m87a51n 3425508644715

Opravdu jste popsal typickou klientelu Karlových Varů..:-P

+3/0
12.12.2014 12:15

J64i69ř78í 78K58l40i95m33e74š 9731621584139

;-D

0/0
12.12.2014 20:57

O67n35d28ř89e93j 73V42e81s40e82l19ý 7339417781809

Jasne ze je to hit. Uz jen otevreny ohen je zazitek. Vite kolik lidi nikdy nerozdelavalo ohen?

+25/−1
12.12.2014 10:44

L12e86o18š 75E10x43n50e93r 1607648388602

A kolik lidí ho nikdy nevidělo? ;-)

+6/0
12.12.2014 11:02
Foto

P45a34v78e79l 67M86í59č58a 7428690605475

V televizi snad všichni ;-D

0/0
12.12.2014 12:15

Z32d89e34n85ě69k 55S27k61ř24i31v86a65n 5854580699266

Máte pravdu, myslím, že 90% mladých by neumělo ani zatopit v kamnech.

+4/0
12.12.2014 12:35

L40u67k34á65š 22N96o56s60e12k 9500457807

Copak je to zase za nadřazené vystupování vy mistře :-) Rozdělat oheň umí snad každý už od pravěku, pravděpodobně to máme pomalu zakódované v genetické paměti :D

+1/−2
12.12.2014 13:42

T29o47m41á36š 69Z98e76m53a26n 3185898194215

Proč ne, turistika je především prodej zážitků a okukování fasád nepřiláká každého.

+6/0
12.12.2014 10:39

S97t30á13ň91a 24K80o38m89o42r12o12u35s81o62v34á 3425733827289

Tak to mne dostalo;-D - Číňani ani Rusové asi na čundr moc nejezdili což?8-o;-D

+5/0
12.12.2014 10:14

J20a45n 41S76a89l60o95m85o80n 4259100311765

Především nemají naše špekáčky. No a v USA se na čundru opéká Marschmelow (fuj opejkaný maršmelouny to je docela drsný ;-D). Jinak čína ani žádný čundry nezná. :-)

+4/0
12.12.2014 10:23

S25t53á23ň75a 53K68o87m69o17r89o86u45s39o10v86á 3465523217529

Neví o co přicházejí - oni jsou moc disciplinovaní - radši chodí cvičit do parku. Ale opečený maršmeloun bych asi nedala.

+1/0
12.12.2014 10:34

J35a71n 97S74a66l53o23m40o28n 4949560741415

Takže se fakt není co divit že je to pro ty cizince tady docela hitovka. Však i my si kolikrát rádi opečeme dobrý špekáček na ohýnku. Má to lepší chuť než z pánvičky. :-)

+5/0
12.12.2014 10:36

J79a35n 20S38a48l58o88m14o93n 4589120551545

Jo a jen tak pro pořádek, tady moc Číňanů v lázních není, podle mě jsou tu hlavně Japonci. :-) Číňani tu hlavně mají večerky a restaurace, takže místo láznění se, makaj. ;-D

+1/0
12.12.2014 10:39

L40e59o60š 18E49x38n14e56r 1957148268772

Nechápu, jak někdo může opejkat na ohni marshmallow? Za prvé je to humus, za druhé se snad rozteče, ne? 8-o

0/0
12.12.2014 11:03

J56a31n 40S37a68l73o59m25o54n 4649140891585

Já to taky nechápu, ale faktem zůstává že si to opékají. Mám to jak od známých co tam byli, tak i z různých filmů a seriálů. A že jim to nekape jsem se divil taky.

0/0
12.12.2014 11:08

L96e92o32š 47E40x23n95e29r 1217228628792

Ale nad zuhelnatělej špekáček není! A k tomu piffko. :-)

+5/0
12.12.2014 11:17

J20a54n 28S69a84l83o30m92o60n 4909360571765

Já so ho teda nikdy moc zuhelnatět nenechal, ale dobře prouzený... ;-D

0/0
12.12.2014 13:02

R34u83d51a 39S10l75a55v69í59k 5523448816191

Jde o to, že na povrchu zkaramelizuje, a nesmí se tam nechat dlouho, jinak se rozteče.

0/0
12.12.2014 12:18







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.