Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Část peněz z parkovného u Thermalu zmizela. Padne trestní oznámení

Část peněz, které zaplatili zákazníci za parkování u karlovarského hotelu Thermal, končila často v jiných kapsách než na firemním kontě. Ukázaly to výsledky auditu, který si nechalo zpracovat současné vedení hotelu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A60n87d44r10e95a66s 96L44e73d69e36r46e97r 5559434376143

V Thermalu se krade od té doby co tam J. Pavel dělal pingla. A on byl mezi prvními zaměstnaci. ;-D;-D;-D

0/0
5.3.2015 0:39

M33i20l79a28n 24K66r18á44l 8903798651221

Co vím tak na parkovištích tak si výběrčí přijdou na slušný peníze i když tam lítaj v teplákách

0/0
4.3.2015 13:49

P64e50t16r 26N28i61v61n18i69c84k19ý 3782244625547

Státní hotel (jediný akcioář - Ministerstvo financí), ředitel státní zaměstnanec, není divu, že se tuneluje, kde se dá.

0/0
4.3.2015 10:07

R78e34n67é 28R63u63m27. 3797865175279

Standardně se dělá kontrola food cost měsíčně (některé lázeňské domy i denně), kontrola počtu objednaných pokrmů láz. hosty denně taktéž. Divil bych se, když by tomu bylo v Thermalu jinak. Většina láz. domů má tyto mechanismy zavedeny ještě z dob bývalých Čsl. lázní...

0/0
4.3.2015 9:40

J46i31ř36í 65D15v85o41ř32á18k 3284298308790

Je vidět, že jste z oboru. Výše food costu se evidovala denně ( plus měsíční souhrn). A není problém se v hotelovém softwaru - Fidelio, Materiaĺs Control - kdykoliv podívat i zpětně. Tyto informace měla paní auditorka k dispozici. Proč to lhaní o jeho neexistenci nechápu. To by potvrdili i bývalý kolegové, který s tímto údajem pracovali denně. A pro upřesnění: food cost v průměru 30% je velmi pěkný. Pro neznalé věci uvádím, že je to procentuální vyjádření nákladů k prodejní ceně bez DPH.

0/0
4.3.2015 14:15

R92e81n29é 44R47u11m10. 3147605215389

Kdo chce psa bíti, bude i lhát.

30% bez DPH je velmi v pořádku :)

0/0
4.3.2015 19:13

M19i32c61h12a57l 46B70á29r18t11a 1250408800146

Jenomže za dob bývalých Čsl. lázní se dopředu vypočítala spotřeba surovin na porce, které se budou vařit, na základě toho se za skladu vydaly suroviny a pak se teprve vařilo. Tudíž FC byl znám dopředu. Jestliže se však odepisuje ze skladu zpětně, podle toho, co si kuchaři  rozebrali, pak je FC hodně na vodě a v tom bude asi problém.

0/0
4.3.2015 20:06

R79e33n47é 90R53u36m58. 3147875345809

K odstranění vody slouží inventura/stopstav v kombinaci s vážením porcí. Pak je možné FC spolehlivě dodržet, ni ? :)

+1/0
4.3.2015 21:13

M44i82c41h85a16l 22B84á19r96t55a 1810348380736

No to si právě nejsem jistý. Váš způsob "odstranění vody" není řízený. Čekat až na to, co si kuchaři rozeberou a pak teprve počítat je špatně. Kdyby se takhle vyráběla auta, tak chodíme všichni pěšky.

0/0
4.3.2015 22:05

R71e57n10é 21R78u77m50. 3477405665779

Zaměstnanci automobilky určitě ne :)

+1/0
4.3.2015 23:23







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.