Diskuse k článku

Část peněz z parkovného u Thermalu zmizela. Padne trestní oznámení

Část peněz, které zaplatili zákazníci za parkování u karlovarského hotelu Thermal, končila často v jiných kapsách než na firemním kontě. Ukázaly to výsledky auditu, který si nechalo zpracovat současné vedení hotelu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A53n16d17r84e11a54s 69L52e63d33e62r72e91r 5689454116753

V Thermalu se krade od té doby co tam J. Pavel dělal pingla. A on byl mezi prvními zaměstnaci. ;-D;-D;-D

0/0
5.3.2015 0:39

M90i33l72a57n 60K44r13á11l 8573168791941

Co vím tak na parkovištích tak si výběrčí přijdou na slušný peníze i když tam lítaj v teplákách

0/0
4.3.2015 13:49

P76e16t81r 86N48i81v45n13i95c10k27ý 3342274175427

Státní hotel (jediný akcioář - Ministerstvo financí), ředitel státní zaměstnanec, není divu, že se tuneluje, kde se dá.

0/0
4.3.2015 10:07

R16e36n86é 75R98u98m91l31e53n53a 5764925707133

Standardně se dělá kontrola food cost měsíčně (některé lázeňské domy i denně), kontrola počtu objednaných pokrmů láz. hosty denně taktéž. Divil bych se, když by tomu bylo v Thermalu jinak. Většina láz. domů má tyto mechanismy zavedeny ještě z dob bývalých Čsl. lázní...

0/0
4.3.2015 9:40

J82i53ř47í 88D57v86o26ř79á85k 3524868108960

Je vidět, že jste z oboru. Výše food costu se evidovala denně ( plus měsíční souhrn). A není problém se v hotelovém softwaru - Fidelio, Materiaĺs Control - kdykoliv podívat i zpětně. Tyto informace měla paní auditorka k dispozici. Proč to lhaní o jeho neexistenci nechápu. To by potvrdili i bývalý kolegové, který s tímto údajem pracovali denně. A pro upřesnění: food cost v průměru 30% je velmi pěkný. Pro neznalé věci uvádím, že je to procentuální vyjádření nákladů k prodejní ceně bez DPH.

0/0
4.3.2015 14:15

R79e89n15é 47R39u52m12l96e74n70a 5404795957833

Kdo chce psa bíti, bude i lhát.

30% bez DPH je velmi v pořádku :)

0/0
4.3.2015 19:13

M84i38c43h71a87l 73B98á22r56t79a 1440698300256

Jenomže za dob bývalých Čsl. lázní se dopředu vypočítala spotřeba surovin na porce, které se budou vařit, na základě toho se za skladu vydaly suroviny a pak se teprve vařilo. Tudíž FC byl znám dopředu. Jestliže se však odepisuje ze skladu zpětně, podle toho, co si kuchaři  rozebrali, pak je FC hodně na vodě a v tom bude asi problém.

0/0
4.3.2015 20:06

R35e49n43é 87R97u12m22l40e48n15a 5464495687163

K odstranění vody slouží inventura/stopstav v kombinaci s vážením porcí. Pak je možné FC spolehlivě dodržet, ni ? :)

+1/0
4.3.2015 21:13

M18i81c17h19a60l 12B41á51r52t80a 1970368960666

No to si právě nejsem jistý. Váš způsob "odstranění vody" není řízený. Čekat až na to, co si kuchaři rozeberou a pak teprve počítat je špatně. Kdyby se takhle vyráběla auta, tak chodíme všichni pěšky.

0/0
4.3.2015 22:05

R42e34n13é 69R31u85m71l34e36n52a 5804935717533

Zaměstnanci automobilky určitě ne :)

+1/0
4.3.2015 23:23



Najdete na iDNES.cz