- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Čajovna by snad měla být o konzumaci čaje, ne o hulení. Ono se totiž skrývá pod tím honosným názvem jenom místo, kde se schází huliči a jen tak mimochodem si tam lze objednat i čaj. Smutný.
"Za jednu seanci, která trvá až hodinu, člověk vykouří několik desítek až stovek cigaret. Měli jsme dokonce případ mladého člověka, který přišel s dvaceti procenty zablokovaných červených krvinek pro přenos kyslíku, což se rovná hranici klinické smrti," říká Králíková.
Jelikož vodní dýmka potřebuje ke spalování pouze uhlík, je zde nízká teplota hoření tabáku, takže se do kouře uvolňuje více škodlivin. Pro rozdýmání kouře je navíc potřeba dvojnásobně velké "potažení". Průměrné potažení u cigaret je 60 mililitrů, u vodní dýmky číslo dosahuje 120 mililitrů.
kuřáci vodní dýmky si způsobují totéž, co člověk v koupelně, kde nefunguje karma a přiotráví se kysličníkem uhelnatým
"Ti, kteří o tom ale rozhodují, o této problematice podle mého moc nevědí. Vodní dýmky nejsou cigarety. Ty hoří při 900 stupních, zatímco dýmka při 450" ....tohle uvádí jako argunt pro vodní dýmky?
vždyť právě proto byly vždy u zkoumaných vzorků kouře naměřeny vysoké koncentrace CO, nikotinu, „dehtů“ i těžkých kovů. Šlo o stejné nebo vyšší hodnoty v porovnání s kouřem z cigaret.
Mně by spíš zajímalo, jak je možný, že tady všichni remcaj alá svoboda podnikání, a podobně, ale nijak se nepodivujou jakto, že v jiných zemích to funguje již déle a v rámci Evropy máme absolutorium v měkosti protikuřáckých zákonů... A pro info, sice nekouřím, ale nejsem fanatik, neb dost mých přátel kouří...
Podle toho, co čtu v diskuzi, většina lidí nepochopila rozdíl mezi vybudováním vlastního podniku a navíc vytvářením pracovních míst a mezi tím, být někde zaměstnán, případně naopak čerpat podporu v nezaměstnanosti.
Pokud do 'své firmy' investujete vcelku dost let nejen svoje finance, energii a srdce, nemluvě o tom, že počáteční investice horko těžko musíte ještě splatit, navíc k tomu ještě pomáháte státu se zaměstnaností plus přispíváte nemalou částkou do rozpočtu (kdo je zaměstnavatel, ví o čem je řeč), firma je zisková a ten samý stát formou plošného zákazu bez jakéhokoliv ohledu na specifika trhu tu samou firmu de facto zlikviduje, není něco v pořádku.
V tomto konkrétním případě se vše navíc odehrává v kraji s nejnižšími příjmy a vysokou nezaměstnaností a nejnižším počtěm volných pracovních pozic, takže bude najisto přínosem pro společnost, když dalších několik lidí se nahlásí na Úřad práce .. "vždyť jsou mladí, šikovní, oni si už něco najdou .."
Hlavně že budeme zdraví a produktivní, neb za nás moudří a spravedliví rozhodli, co jediné je pro nás nejlepší. Proč nechávat rozhodnutí nad tím, co se ve vlastním podniku bude dít, na majiteli, že ... Udržujte stádnost i nadále, je to pohodlné a dobře se vám vládne. Však ony se ty šrouby budou utahovat čím dál tím více ..
Pokud je podnikavý, tak najde jinou práci.
Vždyť konec živnosti není nic výjimečného. V mnohých demokratických zemích jedinec změní práci i 5 x za produkční život.
Podívejme se kolik různých firem kvůli změnám norem třeba na hluk, apod.
U nás je obrovský nedostatek řemeslných prací. Tak projde rekvalifikací a čas si nechá jako koníček.
Vždyť takto mezi námi žije mnoho lidí.
Život není o vodní dýmce - ta je jen maličkým kořením života některých, a bez koření se nechá žít.
ten člověk má provozovnu pár metrů od nás....vsadím boty, že tam bude působit dál
čajovna se dá provozovat i bez toho vodního smradu. stačí nabídku obohatit o něco dobrého k čaji. nějaké domácí koláče, záviny a pobodně. Ideálně medové pečivo nebo tak. Udělat ten prostor trochu přijatelnější pro širokou veřejnost. Myslím že nomrální lidi se tam teď bojí mezi ti individual chodit.
Já mám odbrý čaj s kvalitním servisem rád, ale kvůli tomu zápachu v čajovně tam normálně nejdu.
Bych to předělal na úroveń modrní kavárny, ale postavené na čaji a pochutínách.
"A o tom to je".....vy si klidně předělejte SVOU čajovnu na cukrárnu se záviny, ale proč by měl někdo zakazovat stávajícím klientům a poskytovatelům službu, která má jasná pravidla a funguje ku prospěchu a spokojenosti obou?
Prvním krokem měl být zákaz kouření cigaret tam, kde se podává jídlo. A po několika letech - 3-4roky, se situace měla vyhodnotit a přistoupit k "doladění".
Takto je to moc "HRRR" a bere se to nějak moc plošně.
A proč? Snad se normální člověk dokáže rozhodnout zda půjde nebo nepujde na jídlo tam kde se kouří.
To není česká zem, to už ani není Kocourkov, to je eurodotační Babišov, nic víc, nic méně. Velký agent vše a každého ohlídá. Na STB budou ještě lidé vzpomínat jako na slabý odvar.
Další hřebík do rakve kulturní diverzity. Hlavně že chtěj kulturně obohacovat. Nechal bych na našich lidech a jejich úsudku, kam půjdou a kam nepůjdou, kde budou pracovat a kde ne, co budou kouřit a co ne. Nebo politici považují svoje voliče za nesvéprávné idioty? Pak by také jejich zvolení těmito idioty nemělo žádné ceny. Tento zákon je jen další perverze hyper-korektní, pseudo-humanistické Evropy.
No nechavat na usudku lidi kde kourit a kde ne snad radsi ne, protoze spousta kuraku soudnost nema :-) Ale ten zakon je nesmyslny.