Diskuze

VIDEO: Pusu a šup zpátky do vody. Rybářům začala pstruhová sezona

Příznivcům rybaření v pstruhových vodách začala v neděli nová sezona. Nejlepší místa podél řek, které se jenom hemží duhově zbarvenými šupináči, obsadili na Karlovarsku první nedočkavci už v šest hodin ráno.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V Čechách je červeně tečkovaný původní pstruh už vzácný. Můj tatínek býval vášnivým rybářem a zdědil jsem po něm ještě nějaké písemnosti, v r. 1934 byl z USA ve velkém dovezen pstruh duhák, který tomu původnímu českému druhu vzal jeho prostředí, můj tatínek proti tomu protestoval.

Jako školák jsem ještě se strýčkem chytal v Bransouzích a na okolních lučních potůčcích pstruha obecného, to bylo snad 1956, chycené pstruhy jsme si na primusu usmažili na másle, přímo na místě, nikdy jsem lepší rybu nejedl.

Pamatuji se na nejlepší návnadu- dnes už téměř vyhynulou kobylku, zeleného "hajhůpra".

0 0
možnosti
Foto

Pánové, s tím líbáním rybek to raději nepřehánějte, jeden nikdá neví, v co se promění.........

0 0
možnosti
LN

L36a82d91a 14N23o74v35a38k

16. 4. 2017 23:29

mně teda zoofilie nic neříká...

0 0
možnosti
JS

J41a59n 52S30t83a24r73ý

16. 4. 2017 18:27

Pusu a šup potichu do tašky... ;-)

0 0
možnosti
Foto

Pro laiky- na pstruhy se nosí kešer, t.j. dírkovaná nádoba, kterou lze ponořit do potoka. Masaře nesnáším, ryba je živý tvor a neloví se do mrazáku, jako divočáci. Rybě je nutné dát šanci a chytat ji inteligentním způsobem. Na mušku, schovávat se za keře, větší pstruzi jsou velmi opatrní, jinak by ani většími nikdy nebyli.

0 0
možnosti
PN

pusu a šup na pekáč :-P

3 0
možnosti