Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Festival, to jsou i ošizené halušky a předražené čínské nudle

  16:08aktualizováno  16:08
Šéfkuchař hotelu Thermal Marino Klouček posuzoval nejprodávanější jídla nabízená ve stáncích rychlého občerstvení při karlovarském filmovém festivalu. Zjistil, že ne vždy jsou dostatečně kvalitní.

Ředitel stravovacího úseku hotelu Thermal Jan Lichnovský (vlevo) a šéfkuchař Marino Klouček při hodnocení jídel ze stánků rychlého občerstvení na karlovarském filmovém festivalu. | foto: Václav Šlauf, MAFRA

"To je katastrofa, ochutnejte! Halušky jsou nejspíš ze včerejška, protože zelí už je zkyslé. Myslím si, že brambory kolem těsta na halušky jen proběhly, protože chutnají jako polotovar z prášku," řekl šéfkuchař festivalového hotelu Thermal Marino Klouček.

Spolu s ředitelem stravovacího úseku Janem Lichnovským posuzoval halušky, klobásu, sekanou v housce a čínské nudle. Jídla u stánků koupili reportéři MF DNES.

"Ze všech čtyř jídel bych si dal nudle. I když si myslím, že chtít 70 korun za těstovinu, promíchanou na pánvi s olejem, je dost. Výrobní cenu - bez lidské práce - odhaduji tak na deset korun," doplnil Jan Lichnovský.

Naopak s chutí se zakousl do housky se sekanou a i další chod - klobása - mu chutnala, i když byla vysušená.

Lidé budou dávat přednost jídlu v restauracích

Festivaloví strávníci budou podle šéfkuchaře Marina Kloučka dávat stále větší přednost restauracím před stany s občerstvením.

"Loni jsme měli otevřený stan s nabídkou jídel. Letos v něm prodáváme jen nápoje a vše jsme soustředili do restaurace Rose. Je vidět, že jí lidé dávají přednost," řekl Klouček.

Autor:




Hlavní zprávy

Další z rubriky

Přistání vrtulníku Letecké záchranné služby AČR Plzeň - Líně na heliportu...
Po rvačce v karlovarském baru letěl pro těžce zraněného muže vrtulník

Rvačka v jednom z karlovarských barů má vážné následky. Opilý útočník zbil svého protivníka tak, že pro zraněného muže musel letět vrtulník.  celý článek

Ilustrační foto
Lesníci se bojí plánu zakázat těžbu dřeva, ztráty by počítali v milionech

Správci městských lesů se obávají mnohamilionových ztrát za prodej vytěženého dřeva. Hrozí v okamžiku, kdy stát odsouhlasí zákaz těžby, aby přiměl dřevaře...  celý článek

Martina Paboučková opustila management hotelu, který několik let vedla, a stala...
Opustila prestižní místo manažerky, aby se stala chůvou. A nelituje

Dřív řídila Martina Paboučková z Chebu kolektiv zaměstnanců hotelu, aby fungoval jak dobře namazaný stroj. Teď pečuje o batolata. A je spokojená.  celý článek

Kočárky, které přežijí i dva raubíře.
Kočárky, které přežijí i dva raubíře.

Přečtěte si recenze kočárků na eMimino.cz a vyberte ten nejlepší.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.