"To je katastrofa, ochutnejte! Halušky jsou nejspíš ze včerejška, protože zelí už je zkyslé. Myslím si, že brambory kolem těsta na halušky jen proběhly, protože chutnají jako polotovar z prášku," řekl šéfkuchař festivalového hotelu Thermal Marino Klouček.
Spolu s ředitelem stravovacího úseku Janem Lichnovským posuzoval halušky, klobásu, sekanou v housce a čínské nudle. Jídla u stánků koupili reportéři MF DNES.
"Ze všech čtyř jídel bych si dal nudle. I když si myslím, že chtít 70 korun za těstovinu, promíchanou na pánvi s olejem, je dost. Výrobní cenu - bez lidské práce - odhaduji tak na deset korun," doplnil Jan Lichnovský.
Naopak s chutí se zakousl do housky se sekanou a i další chod - klobása - mu chutnala, i když byla vysušená.
Lidé budou dávat přednost jídlu v restauracích
Festivaloví strávníci budou podle šéfkuchaře Marina Kloučka dávat stále větší přednost restauracím před stany s občerstvením.
"Loni jsme měli otevřený stan s nabídkou jídel. Letos v něm prodáváme jen nápoje a vše jsme soustředili do restaurace Rose. Je vidět, že jí lidé dávají přednost," řekl Klouček.