"Máme na ni patent, nikdo jiný ji dělat nemůže," chlubí se číšník z restaurace Respirium Jan Pavel.
Základem Karlovarské vřídelní kávy je standardní piccolo zalité směsí minerální vody z prvního a třináctého pramene a Becherovky. Nalévána je do speciálního šálku a jako ozdoba slouží vrchovatá porce šlehačky.
Netradiční zážitek ale není zrovna levný - káva stojí devadesát korun.
"Denně jich prodáme zhruba patnáct. Dávají si ji jak cizinci, tak Češi. A nejméně devadesát procent těch, kteří ji zkusí, nešetří slovy chvály," tvrdí číšník z restaurace Respirium.
"Velmi mi chutná, je skutečně zvláštní. Nelituji toho, že jsem ji vyzkoušela. Určitě bych si ji dala znovu," potvrzuje jeho slova slovenská turistka z Nitry Viera Kacinová.
"Zkusila jsem ji hned, jak ji začali nabízet. Mám ráda extravagantní věci a tato káva je výjimečná," doplňuje galeristka z Karlových Varů Štěpánka Bergerová.
Přestože příprava vřídelní kávy není jednoduchá, zkušený číšník ji zvládne hostovi přinést na stůl zhruba za dvě minuty.