Čínské bistro Wok v centru Karlových Varů. | foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Vše v pořádku, hlásí bistro Wok, kde skladovali maso v kýblu pod dřezem

  • 0
Už máme vše v pořádku, všechny závady jsme odstranili. To hlásila ve středu odpoledne usměvavá žena z Asie za pultem prázdného čínského bistra Wok v karlovarské Bulharské ulici. Nedávno ho Státní zemědělská a potravinářská inspekce nechala zavřít pro špatné hygienické podmínky.

Po provozní stránce v tomto karlovarském bistru bylo skutečně vše bez závad. Inspekce totiž po nedávné opakované kontrole povolila užívání prostor. Podmínkou ale bylo, že firma JI HONG odstraní zjištěné nedostatky. Celá věc však bude mít dohru ve správním řízení.

„Sankce mohou být v řádu milionů korun,“ řekl mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Inspektoři zjistili v provozovně, která nabízí 70 druhů pokrmů, několik porušení elementárních hygienických předpisů ohrožujících zdraví spotřebitelů. Jak uvedl mluvčí Kopřiva, maso k přípravě pokrmů bylo uložené v nádobě nevhodné pro potraviny pod dřezem.

Do protokolu se jako hrubé nedostatky dostaly také nánosy mastnoty a prachu na stěnách a podlahách provozovny, vzniklé dlouhodobým zanedbáním úklidu. Na závadu bylo i nevhodné skladování potravin například na zemi i poškozené stropy a podobně.

Web bistra nabízel krásné prostředí

Podle internetových stránek čínského bistra si však mohli hosté vychutnat skvělá jídla v krásném prostředí.

„V naší restauraci přísně dohlížíme na kontrolu kvality všech ingrediencí. Do naší kuchyně vybíráme pouze nejčerstvější zeleninu a maso. Abychom zajistili čerstvost ingrediencí, nakupujeme každý den,“ je napsáno na webu.