Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Na sjezdu proberte také Sloupa, vyzvali studenti sociální demokraty

14:54aktualizováno  14:54
Studenti sdružení pod iniciativou Nechceme politruka pohraničníků za radního pro školství poslali další otevřený dopis nabádající k výměně hejtmanova komunistického náměstka Václava Sloupa. Kromě zástupců kraje byly adresáty také špičky ČSSD.

Studenti z iniciativy Nechceme politruka pohraničníků za radního pro školství žádají, aby se Václavem Sloupem a spoluprací s KSČM zabývali sociální demokraté na svém sjezdu. | foto: Martin Stolař, MAFRA

Dopis tak zamířil například k Bohuslavu Sobotkovi, Marii Benešové, Zdeňku Škromachovi či Michalu Haškovi. Důvodem je sjezd strany, který začal v pátek.

Studenti věří, že se členové sociální demokracie budou díky jejich otevřenému dopisu Václavem Sloupem zabývat. Připomínají v něm vyjádření hejtmana Karlovarského kraje Josefa Novotného (ČSSD) o nepřijatelnosti setrvání Václava Sloupa ve funkci náměstka pro školství (více čtěte zde).

"Domníváme se, že nejen Václav Sloup, ale obecně přístup sociálních demokratů ke spolupráci s KSČM si zaslouží být jedním z relevantních témat sjezdu," řekl Dominik Jandl, jeden ze členů studentské iniciativy.

Studenty pozval na schůzku lídr krajských komunistů a hejtmanův náměstek Jaroslav Borka. Chce jim vysvětlit, jaké názory a postoje KSČM zastává.

"Vysvětlíme jim, co zamýšlíme, a také je seznámíme s našimi lidmi. Možná si pak studenti opraví některé názory, které slyší třeba od pana Kotka nebo pánů učitelů, kteří možná ne přesně informují o naší politice, našich myšlenkových pochodech a tak dále. Ani to nemohou vědět, protože oni sami jsou v zajetí nějakých představ," vysvětlil tehdy náměstek.

Na schůzku však zatím nedošlo, ačkoli se studenti velmi těšili. "Čeká se na smírčí jednání koalice. Původně jsme jim navrhovali termín 8. března. Komunisté to ale odmítli s tím, že budou slavit MDŽ a inauguraci prezidenta. Navrhli jsme, že budeme slavit s nimi, ale nechtěli," uvedl Dominik Jandl.

I přes to jsou podle něj studenti na schůzku stále připraveni a doufají, že se jí zúčastní také Václav Sloup.

Autor:

Hlavní zprávy

Další z rubriky

Nákladní vůz naložený uhlím skončil v Andělské Hoře v požární nádrži.
Nákladní vůz naložený uhlím spadl při otáčení do požární nádrže

V obci Andělská Hora na Karlovarsku dnes před polednem spadlo nákladní auto s uhlím do požární nádrže. Na místě zasahují hasiči i policie.  celý článek

Dálnice D6. Prosadit levnější dálniční známky se zatím nepodařilo, nejnovější...
Po D6 v Karlovarském kraji budou řidiči jezdit bez dálniční známky

Ministerstvo dopravy vyhovělo připomínkám vedení Karlovarského kraje a vyňalo kompletní dálnici D6 v regionu ze seznamu zpoplatněných úseků. Dálniční známka se...  celý článek

Reprodukce stránky Žlutického kancionálu, jehož originál je uložen v Památníku...
Vzácný Žlutický kancionál se vrátí do města jako listovací kopie

Listovací kopii rukopisného utrakvistického zpěvníku z roku 1558 chce pořídit do města vedení Žlutic. Originál nazývaný Žlutický kancionál je uložený v...  celý článek

Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.