Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

V Karlových Varech soutěžili mladí kuchaři. Prohlédněte si výsledek

  11:33aktualizováno  11:33
Mladí kuchaři změřili síly v Karlových Varech na gastronomické soutěži Lázeňský pohárek. Soutěžní pokrmy připravovali před porotou, ale i před zraky desítek diváků. Prohlédněte si jejich labužnické výtvory.

12. ročník přehlídky kuchařského umění žáků SOU a SOŠ, v hotelu Imperial Karlovy Vary. | foto: Václav Šlauf, MAFRA

"Je to malinko na nervy, spousta lidí se vám kouká pod ruce," svěřil se Jan Krupička z Mariánských Lázní.

"Když má člověk natrénováno, tak to jde lépe," dodal ale vzápětí když připravoval ledový salát s dresinkem a kuřecí špíz.

Rybí parfait s lososem v červeném plášti dekorované tomatovou omáčkou doplněná rucolou.

Rybí parfait s lososem v červeném plášti dekorované tomatovou omáčkou doplněná rucolou.

Kuřecí prsíčka v houbové krustě, kuskusové trojhránky, podlité smetanovou omáčkou s kerblíkem.

Kuřecí prsíčka v houbové krustě, kuskusové trojhránky, podlité smetanovou omáčkou s kerblíkem.

Soutěž gastronomických škol se uskutečnila v hotelu Imperial už pojedenácté a skládá se ze dvou částí.

Hovězí roštěná v bylinkovém kabátku, králičí stehno rolované v listovém špenátě, žampionový pudink, kukuřičná polenta se sušenými rajčaty.

Hovězí roštěná v bylinkovém kabátku, králičí stehno rolované v listovém špenátě, žampionový pudink.

 Vepřová panenka plněná kumquatem se šípkovou omáčkou a bramborovými šiškami, dekorované cibulovými kroužky.

Vepřová panenka plněná kumquatem se šípkovou omáčkou a bramborovými šiškami, dekorované cibulovými kroužky.

"V té první žáci prezentují předem připravený výrobek. Ve druhé je pódiové vystoupení, kdy musí soutěžící podle spotřebního koše připravit recepturu a vařit přímo před publikem," vysvětluje ředitel SOU stravování a služeb Karlovy Vary Jiří Neumann.

Kuřecí roláda s houbami, grilovaná vepřová panenka, smetanové brambory, pošírovaná baby zelenina.

Kuřecí roláda s houbami, grilovaná vepřová panenka, smetanové brambory, pošírovaná baby zelenina.

Variace vepřové panenky a kachních prsou s kapustovým ragú a mladou karotkou + příloha Karlovarský knedlík a bramborové šišky.

Variace vepřové panenky a kachních prsou s kapustovým ragú a karotkou, Karlovarský knedlík a bramborové šišky.

Hodnotí se nejenom obratnost, technika provedení, čistota práce, ale také aby kuchař připravil moderní pokrm. Jídlo musí mít správnou gramáž, porota hodnotí i ekonomiku vaření, a potom samozřejmě chuť, vzhled a kreativitu.





Hlavní zprávy

Další z rubriky

Jízda po dvou nových trasách Azur a Rubin nabízí sportovním i rekreačním...
Klínovec má další adrenalinovou stezku, Baron uspokojí náročnější jezdce

První dvě sekce náročnější tratě Baron otevřel Trail park na Klínovci. Na zájemce tam čeká 1,6 kilometru boulí a klopenek. Mírným sjezdem po značené lesní...  celý článek

Budova Střední uměleckoprůmyslové školy Karlovy Vary je v havarijním stavu.
Experti napoví, co se starou karlovarskou průmyslovkou. Možná půjde k zemi

Jaký je stav staré budovy karlovarské uměleckoprůmyslové školy? Na tuto otázku odpoví odborná expertiza, kterou vypracuje Kloknerův ústav. Jde o výzkumný a...  celý článek

Ilustrační foto
Lesníci se bojí plánu zakázat těžbu dřeva, ztráty by počítali v milionech

Správci městských lesů se obávají mnohamilionových ztrát za prodej vytěženého dřeva. Hrozí v okamžiku, kdy stát odsouhlasí zákaz těžby, aby přiměl dřevaře...  celý článek

Avokádové quacamole
Avokádové quacamole

Rychlovka, kterou zvládne a miluje každý.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.