12. ročník přehlídky kuchařského umění žáků SOU a SOŠ, v hotelu Imperial Karlovy Vary.

12. ročník přehlídky kuchařského umění žáků SOU a SOŠ, v hotelu Imperial Karlovy Vary. | foto: Václav Šlauf, MAFRA

V Karlových Varech soutěžili mladí kuchaři. Prohlédněte si výsledek

  • 0
Mladí kuchaři změřili síly v Karlových Varech na gastronomické soutěži Lázeňský pohárek. Soutěžní pokrmy připravovali před porotou, ale i před zraky desítek diváků. Prohlédněte si jejich labužnické výtvory.

"Je to malinko na nervy, spousta lidí se vám kouká pod ruce," svěřil se Jan Krupička z Mariánských Lázní.

"Když má člověk natrénováno, tak to jde lépe," dodal ale vzápětí když připravoval ledový salát s dresinkem a kuřecí špíz.

Rybí parfait s lososem v červeném plášti dekorované tomatovou omáčkou doplněná rucolou.

Rybí parfait s lososem v červeném plášti dekorované tomatovou omáčkou doplněná rucolou.

Kuřecí prsíčka v houbové krustě, kuskusové trojhránky, podlité smetanovou omáčkou s kerblíkem.

Kuřecí prsíčka v houbové krustě, kuskusové trojhránky, podlité smetanovou omáčkou s kerblíkem.

Soutěž gastronomických škol se uskutečnila v hotelu Imperial už pojedenácté a skládá se ze dvou částí.

Hovězí roštěná v bylinkovém kabátku, králičí stehno rolované v listovém špenátě, žampionový pudink, kukuřičná polenta se sušenými rajčaty.

Hovězí roštěná v bylinkovém kabátku, králičí stehno rolované v listovém špenátě, žampionový pudink.

 Vepřová panenka plněná kumquatem se šípkovou omáčkou a bramborovými šiškami, dekorované cibulovými kroužky.

Vepřová panenka plněná kumquatem se šípkovou omáčkou a bramborovými šiškami, dekorované cibulovými kroužky.

"V té první žáci prezentují předem připravený výrobek. Ve druhé je pódiové vystoupení, kdy musí soutěžící podle spotřebního koše připravit recepturu a vařit přímo před publikem," vysvětluje ředitel SOU stravování a služeb Karlovy Vary Jiří Neumann.

Kuřecí roláda s houbami, grilovaná vepřová panenka, smetanové brambory, pošírovaná baby zelenina.

Kuřecí roláda s houbami, grilovaná vepřová panenka, smetanové brambory, pošírovaná baby zelenina.

Variace vepřové panenky a kachních prsou s kapustovým ragú a mladou karotkou + příloha Karlovarský knedlík a bramborové šišky.

Variace vepřové panenky a kachních prsou s kapustovým ragú a karotkou, Karlovarský knedlík a bramborové šišky.

Hodnotí se nejenom obratnost, technika provedení, čistota práce, ale také aby kuchař připravil moderní pokrm. Jídlo musí mít správnou gramáž, porota hodnotí i ekonomiku vaření, a potom samozřejmě chuť, vzhled a kreativitu.