Majitel hotelu a restaurace Promenáda Svatopluk Pazderka, který získal vysoké hodnocení v publikaci Maurerův Výběr Grand restaurant 2011, nabídne návštěvníkům festivalu jako regionální specialitu filátko ze pstruha po bečovsku s křehkou zeleninou a šafránovým rizotem, dále jako mistrovský kousek šéfkuchaře jehněčí kolínko s bramborovou roládou se špenátem a zeleninou a na závěr festivalového menu meruňkové knedlíky s polonézou a perníkem.
"Host má volbu vybrat si buď jedno jídlo, dvě jídla a nebo celé menu," říká Svatopluk Pazderka. Z rezervací je už teď patrné, že v Promenádě, kterou si v době trvání filmového festivalu oblíbil i Robert De Niro, bude po dobu gastronomického festivalu největší zájem o kompletní tříchodové menu za 600 korun.
"Pro mě je důležité, aby v menu byla obsažena sezonnost a krajová dostupnost," říká a pochvaluje si, že se v posledních letech vzdělanost lidí v gastronomii zlepšila. "Lidé se už nejdou jenom najíst, chtějí zážitek," dodal Pazderka, který třicet let pracoval v Puppu.
Jeho hotel, který leží na dohled od Vřídla, je vyhlášený mezi gurmány z celého světa. Dobré jídlo už tady ochutnaly i takové hvězdy jako Robert de Niro, Danny de Vitto, Antonio Banderas nebo Morgan Freeman.