Šéfkuchař hotelu a restaurace Promenáda Milan Kladívko.

Šéfkuchař hotelu a restaurace Promenáda Milan Kladívko. | foto: Václav Šlauf, MAFRA

V restauraci, kde hodoval i slavný de Niro, servírují jehněčí a pstruha

  • 0
Karlovarský hotel Promenáda se letos představí veřejnosti v rámci Grand restaurant festivalu. Při prestižní akci bude od 15. ledna do 15. února nabízet speciální menu za nízké festivalové ceny.

Majitel hotelu a restaurace Promenáda Svatopluk Pazderka, který získal vysoké hodnocení v publikaci Maurerův Výběr Grand restaurant 2011, nabídne návštěvníkům festivalu jako regionální specialitu filátko ze pstruha po bečovsku s křehkou zeleninou a šafránovým rizotem, dále jako mistrovský kousek šéfkuchaře jehněčí kolínko s bramborovou roládou se špenátem a zeleninou a na závěr festivalového menu meruňkové knedlíky s polonézou a perníkem.

"Host má volbu vybrat si buď jedno jídlo, dvě jídla a nebo celé menu," říká Svatopluk Pazderka. Z rezervací je už teď patrné, že v Promenádě, kterou si v době trvání filmového festivalu oblíbil i Robert De Niro, bude po dobu gastronomického festivalu největší zájem o kompletní tříchodové menu za 600 korun.

"Pro mě je důležité, aby v menu byla obsažena sezonnost a krajová dostupnost," říká a pochvaluje si, že se v posledních letech vzdělanost lidí v gastronomii zlepšila. "Lidé se už nejdou jenom najíst, chtějí zážitek," dodal Pazderka, který třicet let pracoval v Puppu.

Jeho hotel, který leží na dohled od Vřídla, je vyhlášený mezi gurmány z celého světa. Dobré jídlo už tady ochutnaly i takové hvězdy jako Robert de Niro, Danny de Vitto, Antonio Banderas nebo Morgan Freeman.